Alla människor är inte lika värda

En god vän sa något väldigt klokt till mig idag, något i stil med
"Våra värden avgörs av våra egna handlingar."
Nu kanske jag verkar lite fördömande och hård men det beror helt på hur detta tolkas.
Har en våldtäktsman lika högt värde som en prickfri tvåbarnsmamma?
Alla människor kan omöjligt ha ett lika värde.


Kommentarer
Postat av: linus morgan

jag tycker dom är lika mycket värda.. för ett snesteg kan alla göra vi blir inte mindre värda för det.. gör vi det fler gånger behöver vi få hjälp och vård.. men vi blir inte mindre värda för att vi har ett fel i huvudet som gör att vi inte ser rätt o fel.. men visst kan jag förstå hur du ser på saken.. men fortfarande, det e som att säga att en alkolist inte e lika mycket värd.. eller en tjockis.. det e ett beroende av kicken av att dricka alkohol äta mat eller om det nu e kicken som dom får av att ta något som inte e ok att ta..

alting handlar om perspektiv.. men jag står för att i grund o botten e alla lika mycket värda.. sen e allt relativt.. om någon skulle våldta min syster skulle han inte vara pissvärd för mig.. men för hans mamma e han lika mycket värd fortfarande..

2010-12-13 @ 06:05:02
URL: http://ottann.blogg.se/
Postat av: Evelina

Att vara tjock är inte en handling och kan därför inte jämföras. Håller fullständigt med om perspektiv och att det också har en avgörande faktor. Men ändå blir slutsatsen (för mig), att perspektiv för enskild individ avgör värdet på en människa , och det är där folks handlingar kommer in och avgör värdet tillsammans med perspektivet. Vi ser människor olika men att jämföra en son och mamma-relation är inte helt rätt. Ändå värderar vi folk, ofta utan att ens vara medvetna om det själva. Alla gör misstag och förhoppningsvis lär vi oss av dem, andra gör inte. (och då tänker jag inte på missbrukare, för det är något helt annat) Sedan får vi inte glömma att människor alltid har val. Jag tycker inte att människor har ett så kallat lika värde, men det betyder inte att jag är mer fördömande än någon annan. Detta känns som en typisk evighetsdisskution. Så jag väljer att avsluta här.

2010-12-14 @ 21:21:33
URL: http://chelies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0